Mittwoch, 16. April 2014

Joseph Roth Veranstaltung in der Stadschouwburg Amsterdam

Am 19. Mai 2014 findet in der Amsterdammer Stadschouwburg eine Joseph Roth Veranstaltung unter dem Titel "Vlucht zonder einde - Hommage aan Joseph Roth" statt.Een ode aan Joseph Roth onder regie van Johan Simons.
Johan Simons regisseert een keuze uit Roths teksten, die gebracht wordt door muzikanten en zangers van de Münchner Kammerspiele en bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers en acteurs. Hiermee wordt het verhaal vertelt van de laatste levensjaren van Roth, die zich grotendeels afspeelden in hotels.
In Nederland alleen te zien in de Stadsschouwburg.
Deze hommage wordt gebracht door o.a: Pierre Bokma, Geert Mak, Tommy Wieringa, Joke van Leeuwen, Tom Lanoye, Gene Bervoets, Anna Drijver, Ans van den Eede en Seppe Decubber, aangevuld met topacteurs van de Münchner Kammerspiele.
Joseph Roth (1894-1939) was journalist en schrijver van onder meer Radetzkymars, Job en talloze rapportages. Het belang en de schoonheid van zijn teksten staan vijfenzeventig jaar na zijn dood nog pal overeind. Deze avond is een literaire manifestatie rond het werk van een de belangrijkste Europese auteurs.
Eerder regisseerde Simons al twee werken van Roth, HIOB (Holland Festival 2009) en Hotel Savoy (2011), die beide te zien waren in de Stadsschouwburg.

Uitgeverij Atlas Contact / Uitgeverij Bas Lubberhuizen / Johan Simons
van Uitgeverijen Atlas Contact en Bas Lubberhuizen / Johan Simons, i.s.m. Stadsschouwburg Amsterdam, SLAA, Lira en het Goethe-Institut.
Tekening Peter van Hugten
Dramaturgie Koen Tachelet
Muziek Sachiko Hara (piano), Mathis Mayr (cello) en Stefan Schreiber (basklarinet).
Samenstelling teksten Els Snick
Acteurs Münchner Kammerspiele Andre Jung, Kristof van Boven, Steven Scharf, Anna Drexler, Christian Löber.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen