Samstag, 24. Mai 2014

Joseph Roth in Ostende: Programm zur Veranstaltung am 1. Juni 2014

Alle Informationen zur Hommage an Joseph Roth in Ostende hier.


Peter van Hugten: Joseph Roth


Info

Geert Mak, Stefan Hertmans, Arnon Grunberg, Tom Lanoye, Els Snick, Pierre Bokma, Elsie de Brauw, Gene Bervoets, Ans van den Eede en Seppe Decubber brengen een ode aan Joseph Roth. Joseph Roth (1894-1939) was journalist en schrijver van onder meer Radetzkymars en Job en van talrijke krantenreportages.

Meer info

Het belang en de schoonheid van zijn teksten staan vijfenzeventig jaar na zijn dood nog pal overeind. Deze middag is een literaire manifestatie rond het werk van een de belangrijkste Europese auteurs, die in de jaren dertig vele maanden in Oostende heeft verbleven. Johan Simons regisseert een keuze uit Roths teksten die gebracht worden door Vlaamse en Nederlandse auteurs en muzikanten van de Münchner Kammerspiele. De dramaturgie is in handen van Koen Tachelet en Els Snick.

Tickets: 13 euro (excl. 1 euro handelingskost) / via UiTloket Oostende, H. Serruyslaan 18A / 059 33 90 00

Bestel hier tickets

Om 18u onthulling van een plaquette (die herinnert aan Roth en Zweigs passages) in Brasserie Du Parc, met Geert Mak, Geert van Istendael, Grunberg, Lanoye, Hertmans, het Oostenrijkse Joseph Roth Genootschap, het Stefan Zweig Genootschap en nog heel veel anderen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen