Dienstag, 6. Mai 2014

Verfilmung von "Die Legende vom Heiligen Trinker" im Literatuurhuis in Utrecht

Am 13. Mai 2014 um 20 Uhr zeigt das Literatuurhuis in Utrecht die Verfilmung von Joseph Roths letztem Werk, der Legende vom Heiligen Trinker. Roth selbst nannte es sein "Testament".

Link zum Literatuurhuis hier.

Information des Literaturhauses Utrecht:


Verfilming van De legende van de heilige drinker met Rutger Hauer in de hoofdrol. Het boek verscheen in 1939, het jaar waarin Joseph Roth (1894-1939) overleed. Net als Andreas, de hoofdpersoon van het verhaal, dronk Roth zichzelf in Parijs (berooid en zwervend over straat) het graf in.
Het verhaal is echter geen autobiografische bekentenis, eerder een magische vertelling waarin het tij voor de zwerver Andreas keert als hij van een vreemdeling tweehonderd franc krijgt. Zelfs als het geld opraakt, krijgt hij meer – totdat de schuld duur moet worden terugbetaald.

Met inleiding door Els Snick. Snick werkt als literatuurwetenschapper en germanist aan de Universiteit van Gent. In 2011 promoveerde zo op de receptie van Joseph Roth in de lage landen.
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Tijdens deze voorstelling vindt boekverkoop plaats, verzorgd door boekhandel Savannah Bay. Hiervoor en voor andere aankopen is alleen contante betaling mogelijk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen